Aanmelden voor de dienst

De afgelopen week waren kerken in Nederland het gesprek van de dag. De uitkomst? Er mogen maximaal 30 mensen per dienst aanwezig zijn. Daarom willen we je vragen om je voor bezoek aan de dienst vooraf aan te melden via onze website.

Minister Grapperhaus trad naar aanleiding van de commotie direct in gesprek met het “Interkerkelijk Contact Overheidszaken” waarna de uitkomst was: maximaal 30 mensen per dienst! Dit terwijl er voor meerdere culturele instellingen uitzonderingen waren gemaakt voor maximaal 250 bezoekers per voorstelling of concert.

Gelukkig zijn er politici als Kees van der Staaij en Gert-Jan Segers die het opnemen voor de kerken en het laatste woord is hier nog niet over gezegd. Maar het laat wel zien dat kerken en christenen onder een vergrootglas liggen. Het roept de vraag op hoe wij ons in dit soort situaties moeten opstellen.

In het leidersteamoverleg hebben wij er over nagedacht en hebben voorafgaand hieraan het Bijbelgedeelte Romeinen 13.1-7 met elkaar gelezen. Moet je je onder alle omstandigheden onderwerpen aan de overheid? Het leverde veel discussie op en we vonden het moeilijk, maar uiteindelijk hebben we toch met elkaar besloten om vooralsnog het advies van maximaal 30 bezoekers te volgen. Ook om een getuigenis te zijn en solidair te zijn met de beperkingen die de rest van de samenleving wordt opgelegd.

Dat betekent voor de zondagen dat we iedereen verzoeken zich vooraf te registreren via de website (er is voor maximaal 30 bezoekers plaats) of anders de dienst via de livestream te volgen. Via de agenda kun je doorklikken naar de desbetreffende dienst om daar jouw ticket te reserveren. En we hopen natuurlijk dat de door de overheid ingestelde maatregelen helpen en dat er snel weer verruiming komt!

 

 

 

 

 

08-10-2020