Achter de schermen

Het begint al een vertrouwd beeld te worden. Zondagochtend om 9:45 uur Youtube aanzetten en we zijn weer een beetje in de kerk. Wellicht heb je een idee erbij hoe hard hier elke week weer aan gewerkt wordt om dit allemaal voor elkaar te krijgen en verder te verbeteren. Normaal zit je dus 'voor' het scherm en volg je de dienst online. Het leek ons leuk om je ook eens een kijkje 'achter' de schermen te geven. 

De eerste keer dat er een kerkdienst van de gemeente online was zag het er toch echt anders uit. Met een enorme spoed was er wat in elkaar gezet om beeld en geluid uit te kunnen zenden. En moet je nu eens zien, wat een wereld van verschil. Hierdoor lijkt de kerkzaal nu wel een soort grote opnamestudio. Om ook in de toekomst beeld en geluid uit te blijven zenden, richten we de komende periode de geluidsstudio in de kerk opnieuw in. 

 

Op dit moment werken we dus nog vanuit de kerkzaal. Op de afbeelding hieronder, zie je de beeldmixer waarmee wij werken, maximaal vier ingangen met HDMI. Bewerken van het beeld kan direct op deze beeldmixer of met behulp van een laptop, waardoor je een professionele videomontage kunt maken! 

Het bedienen van de camera’s (we gebruiken momenteel twee camera’s) doen we met dit apparaat. Je kunt de camera’s bewegen naar alle kanten, dit heet Pan en Tilt. Met de draaiknop kun je in- en uitzoomen (ofwel: beeld dichterbij halen). Verder gebruiken wij momenteel twee camera’s van de firma Backstage uit Zwolle. 

Lijkt het je leuk om hiermee te werken en heb je affiniteit met techniek? We hebben ook een vacature voor 'Opname Technicus | Beeld opname livestream' beschikbaar! 

29-05-2020