Drie thema-avonden voorjaar 2020

De Koningkerk Haarlem nodigt je uit voor drie thema-avonden over actuele onderwerpen. Elke avond start om 20:00 uur (inloop vanaf 19:45 uur) aan de Kloppersingel 57, Haarlem.

Woensdag 19 februari met Herman van Wijngaarden

"Homoseksualiteit in het licht van de Bijbel"

Herman van Wijngaarden werkt o.a. voor Hart van Homo's. Op de vraag wie hij is zegt hij: ‘Ik ben christen, 57 jaar, broer, vriend en oom. Ik sport, werk bij de HGJB en ben fan van Londen. En ja, ik ben homo. Maar dat zet ik niet voorop. Ik ben zo veel meer. Een spreker die vanuit ervaring, gezag en liefde over dit onderwerp kan spreken. Centrale vraag is hoe we rond dit onderwerp zowel recht kunnen doen aan Gods barmhartigheid als aan Zijn heiligheid.

 

Woensdag 18 maart met Ylfva Troll

"Lichter door het leven"

Over het opruimen van lasten in je leven, het herstellen van gebrokenheid en hoe je meer in de vrijheid van Gods Geest kunt gaan leven. Ylfva Troll is psychotherapeut, heeft gewerkt in de verslavingszorg en in een Family Counseling Clinic in de U.S.A. Sinds 1994 heeft zij een eigen praktijk in Almere. Ylfva is gespecialiseerd in rouwverwerking, depressies en zingevingsvragen.

 

Woensdag 29 april met Kees Goedhart

"De kracht van Gods Koninkrijk"

Over de vraag of en hoe we ook in onze tijd kunnen uitzien naar de openbaring van de kracht van Gods Koninkrijk. Wat is het Koninkrijk en hoe mag dat nu al in en door ons leven heen zichtbaar worden? Kees Goedhart was jarenlang werkzaam in het zendingsveld en daarna o.a. directeur van Stichting Opwekking en een bekend en geliefd bijbelleraar.

 

Alle avonden zijn gratis toegankelijk. Er wordt wel een collecte gehouden. 

22-02-2020